félelem

2011.08.22. 13:31

Általában mindig van mitől félnünk. Tartunk attól, hogy valami rosszul sül el, valami elromlik, valamit mi magunk rontunk el. Igen, hát ez az élet velejárója. Azt hiszem mindannyian ismerjük azt a részt, hogy: "Amikor lepereg előtted életed filmje..." stb stb. Nos, lássuk csak, hogy is áll össze életem filmje.

Általában az ember mindig a közelmúltra emlékszik részletesebben... vannak napok, amiket szinte óráról órára el tudnék mondani. Mert örök érvényűek. Legalábbis most még annak tűnnek. Vannak emberek, akiket soha nem felejtek el. Lehet, hogy megfeledkezem róluk egy hétre, egy hónapra vagy egy évre. De újra eszembe fognak jutni, mert meghatározták életem egy kisebb részét. Tehát megvannak a szereplők. A forgatókönyv spontán jön, a főszereplő pedig én magam vagyok, ha már az én filmemről van szó...

A filmemben vannak boldog részek, vicces részek, és szerintem szerencsés vagyok, mert ezek vannak többségben. Mert lássuk be, ehhez azért szerencse is kell. De sajnos vannak szomorúbb pillanatok, egy-egy veszekedés erősebb vagy halványabb emléke, vagy még rosszabb.

És ezek azok, amiktől félünk. Módosítanánk, manipulálnánk, visszatekernénk és megváltoztatnánk ezeket a pillanatokat. Persze nem lehet, mert nem tehetjük. Egy kimondott vagy kimondatlan szó hónapok munkáját döntheti romba, anélkül, hogy felfognánk mit is tettünk. Egy mozdulat, mely nem tart tovább a másodperc tört részénél, és még is az egész életed eltüntetheti. A félelem elkísér egész utadon, és ha nem vagy képes felülkerekedni rajt, a sarokban ülve nézheted, hogy a táncparketten mindenki jól érzi magát.

Dolgok, személyek amiket és akiket féltünk. Félünk hogy elveszítjük őket. A mi hibánkból vagy rajtunk kívül álló okok miatt. Pedig vigyázunk rá és soha nem akarnánk bántani őket... mégis. "Azzal veszekedsz a legtöbbet, és azt bántod meg a legjobban, akit a legjobban szeretsz!" Sajnos sokszor ez pont így van. Akit legkevésbé sem akarunk bántani. De ez már csak ilyen. Csak félek... nehogy azt veszítsem el, akit a legjobban szeretek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nomadkodexek.blog.hu/api/trackback/id/tr713170961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása