érzések és érzelmek

2011.08.04. 09:17

Az érzések furcsa dolgok… belülről fakadnak, mégis valamilyen külső hatás ingerli őket ott legbelül. Én konkrétan szeretnék rátérni egy érzésre, ami inkább érzelem, és egy őt követő, sőt inkább kísérő valóban érzést fejtenék ki.

Szerelem… ki hitte volna. És társa, a hiány.

Tudjátok, a szerelem. Amikor olyan, mintha lenyeltél volna egy zsák megvadult pillangót, és most persze ott kavarog benned, miközben felrepít a rózsaszín felhők közé. Nos, az én esetemben nem repít sehova, földhöz ragadt ember vagyok, talán még egy papírlapot sem lehet kihúzni alólam. De ezek a kis szemetek lerángatták nekem a rózsaszín felhőket, így most ködlámpával vagyok kénytelen járni. De attól még hányhatnékom van a sok pillangótól, mely szüntelenül röpdös itt bennem.

Aztán találkozol a szerelmeddel. És már egy talicska selyemhernyó is van benned. Folyamatosan irritálnak. Viszont ilyenkor megszűnik a világ létezni, és csak ketten vagytok… na meg a sok pillangó és hernyó, de ilyenkor még ők sem tudnak bezavarni, hisz ez már-már tökéletes. Aztán mikor elbúcsúztok, hogy ne lássa senki, kiteszed magadból az egészet, mert már nagyon eleged volt. És most üres vagy legbelül. Hiányzik az érzés, hogy ott kavarogjon benned. Üdvözlet nálam hiány! Hiány, ami egyáltalán nem hiányzott. De legalább jó érzés. Vagyis, olyan érzés, hogy jó, mert van ki hiányozzon, miközben minden bajom van, mert csak egy dolog jár a fejemben: „Remélem jól van!”

Szóval felejtsétek el a biológiát, a kémiai reakciókat, amik akkor zajlanak az agyatokban, amikor épp szerelmesek vagytok stb stb. A sok maszlag a tv-ből, magazinokból és amit a sok okos kitalált, hogy a semmiből pénzt keressen. Én ezt egy nagy hullámhoz tudnám hasonlítani. Jön egy nagy hullám, hát állj fel a deszkádra, és légy a legjobb hullámlovas! Ha pedig ledobott a hátáról és pofára estél… előbb vagy utóbb partot érsz, hogy újra felkelj, és deszkára pattanhass!

A bejegyzés trackback címe:

https://nomadkodexek.blog.hu/api/trackback/id/tr213124608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása