lelki tárgyalások

2011.07.11. 09:42

"Ne írj csekket a testednek, úgysem tud fizetni."

bölcs szavak. és sok igazság van benne. de gyakran úgy tűnhet, hogy figyelmen kívül hagyjuk a valóságot, és saját magunkkal, és makacsságunkkal kell hogy szembeszálljunk. ez egy probléma a fej és a szív közt. az eszed azt mondja Állj!, de a szíved még folytatni akarja... és a nyugtalan elme megtör. ez az a hely, ahol a vágy és az érzelem találkozik a valósággal és a logikával. sokaknak ez a hely egy mindennapos csatatér. ezt hívjuk úgy, hogy élet. egyszer mindannyian eljutunk erre a helyre. függetlenül attól, hogy harminc méter magasan lógsz mindenféle biztosítás nélkül vagy épp egy üzleti tárgyalást zártál le.

idővel szembe kell néznem nekem is az elme és a szív problémájával. jöjjenek az eshetőségek. ha egy szenvedélyes életet akarsz élni, szinte minden másnap bajba ütközöl... mert minden lehetőséget megragadsz, ami az utadba kerül. de nem minden nyitott ajtó a jó ajtó. ez önmagában egy nagyon kemény lecke, amit meg kell tanulni. pedig ez egy egyszerű dolog... önismeret és érzelmi intelligencia. megismerni és megérteni önmagad különböző helyzetekben. elképzelni a választ, és felkészíteni magad, nem magadba zuhanni. de ezt könnyebb mondani - mint megtenni.

tapasztalataim szerint a lélek fájdalmait nehezebb elfelejteni, mint azt gondolnánk. mikor úgy gondoljuk, már elfelejtettük, akkor jössz rá, hogy nem. megígéred magadnak, hogy befejezted, és mégis újabb konfliktusba keveredsz saját magaddal.

rájöttem, hogy ezeket a dolgokat egyszer már én is megfogadtam a múltban, most még is újból szembe kell velük néznem. és kétségek közt találom magam. hű maradjak a szívemhez vagy hallgassak ezúttal a fejemben megfogalmazódott indokokra? mert talán mind a kettő helyes út. de egyik sem. mind a kettőhöz erős érvek fűződnek. azt hiszem, ez az a hely, ahol a dolgok kezdődnek. ahol az ész érvek találkoznak az érzelmekkel. a lelki tárgyalások helyszíne.

A bejegyzés trackback címe:

https://nomadkodexek.blog.hu/api/trackback/id/tr303056714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása