düh

2010.11.25. 21:40

Miért haragszunk egymásra? Miért van az, hogy az egyik embert abban az adott pillanatban rosszabbnak látjuk a többinél? Komolyan gondoljuk?

Végeredményben, ha a haragra, dühre gondolok, megint csak az emberi önzőség jut eszembe. Mi sem vagyunk jobbak. Van hogy ránk is haragszanak mások. Azért haragszunk egymásra, mert olyat tesznek vagy mondanak, ami nekünk nem tetszik, ránk vagy a hozzánk közel állókat tekintve bántó lehet.

Mert mindenki a saját önös érdekeit tekintve cselekszik, de ha muszáj együtt lenni másokkal? A munkahelyen, az iskolában, otthon a családdal. Mindenhol kialakulhatnak viták, és általában valamelyik fél haragudni fog a másikra, dühroham fogja el és olyat mond vagy tesz, amit nem kéne. És meddig fajulhat ez a fajta harag? Mert egy idő után már átcsap dühbe, ami komoly probléma lehet. És minden ember képes lenne olyat tenni, amit soha nem gondolt magáról? Az agy kombinál, a szív érez és vége. Egy elszabadult vadállat lesz belőlünk. Utána pedig kitisztult fejjel remegve nézed mit tettél és miért tetted... mert dühös vagy. Mert ember vagy...

A bejegyzés trackback címe:

https://nomadkodexek.blog.hu/api/trackback/id/tr562473610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása